Agenda

divendres, 27 de gener del 2017

Comunicat d'Alerta Solidària i l’Esquerra Independentista de Tarragona davant la sentència del Cas Bershka




Considerem que la sentència imposada a les tres feministes encausades del Cas Bershka no ha fet justícia. Aquesta condemna les tres persones que van ser víctimes de brutalitat policial a tres mesos de presó, per delictes d’atemptat contra l’autoritat, que no hauran de complir perquè no tenen antecedents, i a tres mesos d’inhabilitació per sufragi passiu.

També les condemnen a pagar 2250 euros en concepte de responsabilitat civil, que no es paga a l’estat sinó que es paga directament als involucrats en el conflicte judicial. És a dir, es demana que les tres encausades paguin aquests diners als policies que les van apallissar. Alhora, els tres agents de la Guàrdia Urbana han quedat absolts de tots els càrrecs.
És una sentència injusta, que només té en compte la visió d’una de les parts i que criminalitza la protesta, en aquest cas totalment pacífica. Ni les gravacions dels fets, ni les testimonis de TV3 ni de les dependentes de les botigues, ni les contradiccions i mentides de la pròpia Guàrdia Urbana han servit per fer justícia i que és condemnés els policies. Molt provablement perquè la sentència estava escrita abans que el judici es celebrés. És per això que hem decidit presentar un recurs de cassació, per esgotar tot el que la via judicial ens permet. 

Sabem que la justícia no es neutral sinó que aquesta està al servei i defensa uns interessos d’una classe concreta, la classe dominant. No és la nostra justícia. Tot el que coneixem com el Cas Bershka no s’ha d’entendre com un fet puntual i aïllat, sinó que és un cas més en que es demostra que el sistema ataca les persones que s’organitzen i lluiten, en aquest cas per denunciar la pressió estètica que atempta contra les dones en aquest sistema capitalista patriarcal. Hi ha moltes situacions en que les oprimides som atacades, i encara més, aquelles oprimides que ens atrevim a rebel·lar-nos. La política dels CIEs, els desnonaments, l’atur, els judicis polítics comparats amb la llibertat que gaudeixen els lladres de guant blanc com en Pujol i en Millet,... són clars exemples de que hi ha dos tipus de justícia, una justícia per privilegiades que en necessita una altra contra les explotades, nosaltres, les classes populars.

L’Esquerra Independentista ens mantenim fermes en que són intolerables els abusos que patim per part d’alguns agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona pràctica comuna a la ciutat. Tota la societat tarragonina es veu i es pot veure afectada per aquest tipus de pràctiques que duen a terme alguns agents d’aquest cos, les quals són legitimades per l’Ajuntament de Tarragona en el moment en que no actua contra aquests abusos policials. Pensem que la ciutadania hem de respondre davant d’aquests abusos de poder: si ens tracten malament quan ens posen una multa, si ens posen multes desorbitades i injustificades, si ens intimiden, vexen, si ens fan petits segrestos amb el cotxe i ens deixen en un altre lloc, si no comprenen la ja tímida campanya “respecta’m” de l’Ajuntament i ridiculitzen les dones que han estat agredides... cal una resposta ciutadana.
Només trencant el silenci, superant la por i denunciant públicament aquestes situacions podrem acabar de forma col·lectiva amb els abusos que patim per part d’alguns agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona que actuen amb total impunitat. 

Per això fem una crida a totes les persones, col·lectius, associacions i entitats, a perdre la por i alçar la veu. Fem una crida a organitzar-nos per acabar amb la xacra dels abusos de la Guàrdia Urbana desplegant una campanya a peu de carrer, que vagi més enllà de les estructures institucionals. 

Plantem cara! Construïm poder popular!

Alerta Solidària i Esquerra Independentista de Tarragona
27 de gener de 2017, Tarragona, Països Catalans