Agenda

dimecres, 13 de desembre del 2017

Comunicat de l'Esquerra Independentista de Tarragona davant la sentència del Cas Bershka

Rebutgem la cínica sentència de les feministes del Cas Bershka.

L’Esquerra Independentista assenyalem la utilització política de la justícia

Uns mesos després de la interposició d’un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem per la inacceptable sentència de les feministes del Cas Bershka, ja en coneixem la resolució. El recurs s’ha desestimat i, per tant, la sentència s’executarà.

No és casual que la sentència s’hagi fet pública en plena campanya electoral, es fa palès que aquest sistema judicial és un instrument més utilitzat políticament per mantenir l’estatus quo.

Ni les gravacions, ni les explicacions de les periodistes de TV3, ni les contradiccions i mentides de la pròpia Guàrdia Urbana han servit per evitar la condemna de les nostres companyes. No només això sinó que el jutge qüestiona la professionalitat i imparcialitat de les dues periodistes a causa de la suposada “ideologia” de TV3.

Una indemnització conjunta de 2.250 euros i tres mesos de presó degut al delicte d'atemptat a l'autoritat és el que, gairebé nou anys després dels fets, imposen al Diego, al Santi i a la Laia per denunciar la pressió estètica. Una sentència que considerem injusta i completament cínica, tenint en compte que les companyes estaven participant d’una performance pacífica que consistia en simular l’assassinat d’una dona a causa de la pressió estètica, com una forma més de violència de gènere, amb un guix.

Aquesta sentència és un nou atac cap al moviment feminista que denuncia i lluita contra aquesta societat patriarcal i capitalista. Tot i això, des de l’Esquerra Independentista i des dels moviments socials de Tarragona continuarem denunciant totes les formes d’explotació que rebem com a dones de classe treballadora. Així com també la impunitat policial que ronda a la nostra ciutat, que gaudeix de la protecció del bloc del 155 com malauradament hem pogut comprovar arreu dels Països Catalans els darrers mesos.

Continuarem denunciant aquestes agressions i teixint suport mutu dia a dia. Allà on hi ha repressió hi ha solidaritat! 

Esquerra Independentista de Tarragona
13 de desembre de 2017, Països Catalans